Tekst en samenstelling

Ria Dubbeldam, René Zanderink

 

Met bijdragen van

Annelies Barendrecht, Wim Huijser,

Marjel Neefjes, Martin Woestenburg

 

Fotografie

Wim van Hof, Hans Dijkstra (gaw ontwerp+communicatie)

 

Paperback met Zwitserse bindwijze, 128 pagina’s

ISBN 978-90-75271-87-4, NUR 442

September 2015

 

 --------

 

De nieuwe keuken van de Veluwe is een uniek boek over de streekeigen voedselproductie van de Veluwe. Met achtergrondverhalen, eerlijke recepten en mooie foto’s. Wat zijn Veluwse producten? Is er sprake van een typisch Veluwse keuken? Welke Veluwse restaurants werken met lokaal voedsel? En wat maken Veluwse koks zoal?

Slowfoodspecialist René Zanderink en Nieuwe Veluwe-redacteur Ria Dubbeldam onderzoeken in De nieuwe keuken van de Veluwe de lokale voedselproductie van de Veluwe. Producenten en leveranciers vertellen over hun passie voor eerlijke streekgebonden producten, (chef)koks noemen hun favoriete ingrediënten en delen hun recepten.

Zanderink was ook mede-auteur van Liever Lokaal, dat de CPNB-prijs Het Gouden Kookboek 2015 won.

 

Blauwdruk i.s.m. Nieuwe Veluwe

 

Ook licht beschadigd exemplaar verkrijgbaar voor €7,50. Klik hier.